2022-03-02 Bertje & SooiSooi:  Oorlog in Oekraïne met Poetin, op het Europees continent nog wel. Een oorlog die nog veel consequenties zal gaan hebben voor ons. Mensen die vluchten en een veilige haven zoeken, energieprijzen die door het dak gaan en mede daardoor ons leven duurder maken. Hopelijk duurt het niet lang en zonder al te veel bloedvergieten.

Bertje:  Mensen vluchten vanwege de oorlog en hier lopen we de polonaise vanwege Carnaval. Die is intussen alweer voorbij, daar, de oorlog, niet. Het feest had wel degelijk een blauw-geel rouwrandje, maar iedereen, die t wou, heeft toch effe kunnen ontspannen en gek doen. Dat was na alle lockdowns ook wel nodig, vooral voor de jeugd!

S:  We staan er zelden bij stil, maar wat mogen we blij zijn, hier in een democratisch land als Nederland te mogen wonen; want het is niet vanzelfsprekend waar je wiegje heeft gestaan!
En over democratie gesproken, binnenkort zijn er de verkiezingen! Wie is (jo)uw ‘vertegenwoordiger’? De kiezer bepaalt feitelijk hoe de komende 4 jaar gevaren wordt. Het gas erop blijven houden, of oeverloos gaan dobberen en alles vertragen en duurder maken?

B: En wie gaat/kan er met wie een coalitie vormen? Ben de ontevreden met het gevoerde beleid, dan weet je vast waarop te stemmen. (Omgekeerd), ben de wel tevreden over alles wat er is gedaan, en dat is niet gering, dan is er maar 1 keuze meer: Doorzetten met BAARLE!, lijst 1. Vervolgens kun de kijken, vrouwke, manneke, un knappe, iets minder knappe of…misschien wel nun ‘lilleku’. Smaken verschillen. De keuze is reuze, uit 15.
S: Er staan er toch 14 op de lijst?!
B: da is, maar ik ben jouw alter ego, jouw onderbewuste, Sooi; dus tellen ‘wij’ voor 2.
S: Lezer, (jo)uw stem is heel belangrijk en laat je niet misleiden door gebakjes of anderszins, hoe lekker ook; stem vrij! En hier in Europa, bij ons in Baol, kan dat!! Dus ga stemmen!!

Bertje & Sooi, supporters van BAARLE!Wil je ook een financieel gezonde gemeente met lage lasten voor de burgers? Stem dan BAARLE!

Baarle.eu en Facebook/Baarle2014