2022-03-09 Bertje & Sooi

Bertje: De hele gemeente kleurt nogal met al die posters. De ene schreeuwt nog meer om aandacht dan de andere. Gemeenteraadsverkiezingen 2022. We zullen t weten.

Sooi: Ja, Bertje, dur hange nogal wat ‘selfies’ van bestaande en aankomende politiekers. Ze staan er gekleurd op, das wel duidelijk.

B: En aan flyers in de brievenbus ook geen gebrek. Sommigen weten zeker nie mee hoevelen we zijn, die hebben er teveel laten drukken, want ze verschijnen wel 3 keer in de bus.

S: Ik weet t, mijne kliko zit vol mee geel, groen en rooi folders. De verkiezingen zijn natuurlijk wel het ultieme moment van ‘burgerparticipatie’, dat is het moment om je stem te laten horen, en wij kunnen dat, wij mogen dat.  Das democratie. Lang niet alle landen kennen dit en hebben die vrijheid. Sommigen kunnen  maar uit 1 kiezen, een dictator!

B: Wij, mee zun allen, bepalen straks wel wie er de komende jaren onze stem moeten vertegenwoordigen, de 13 gemeenteraadsleden. 

S: En niet naderhand een klein (vast) groepje geïnteresseerde die hun stempel ergens op probeert te drukken. 

B: Bende zondag nog gaan luisteren in Ulicoten of bende gaan wandelen, want t was anders hartstikke mooi weer?

S: Ik heb geluisterd en gekeken en het was gevarieerd. De lijsttrekkers zaten er met de nummers 2. De meesten zaten, maar er was er 1, die nie bleef zitte, een soort tonprater, iemand waarmee je een gezellige avond in de kroeg kunt hebben. Der was ook n jongeling, een ‘snotneus’ in onze ogen zogezegd, die het best goed deed. Compliment, want gaat r maar zitten. Echter voor mij was ook wel duidelijk waar de meeste kennis van zaken zat,  inhoudelijk en realistisch. Wel begrijpelijk als wethouder. 

B: Das een goed ‘onderbuik’ gevoel.

S: Nou, volgende week stemmen dan maar. Waar ga de gij dat doen?

B: Wa denkte van het nuttige mee het aangename te combineren, in Castel dus!

S: en dan spek mee eier. Goed plan. Stem ze!

Bertje & Sooi, supporters van BAARLE!

Wil je ook in een fijne gemeente blijven wonen met een goede toekomst

Stem dan BAARLE!

www.baarle.eu en Facebook/Baarle2014