2021-02-15 Bertje & Sooi

Sooi; toch effe n winters weertje gehad, alles prachtig bedekt met een wit laagje. Iets wat vroeger heel gewoon was, maar toch al weer effe geleje.

Bertje: maar af en toe ok een scherp windje erbij, een snijdende kou. En hedde nog geschetst?

S: nee, maar wel veul gelopen. Dik aankleden, handschoenen en mutske op, heerlijk!

B: Dat doen der veul de leste tijd en nou zeker. Na die regenperiode was dit een fijne afwisseling voor veul mensen, er toch even lekker uit, naar buiten, de natuur in! Een mooie week.

S: En met af en toe een lekker zonneke erbij, daar wordt n mens weer wat vrolijker van.

B: Onze ‘burgermoeder’ heeft er van de raad weer 6 jaar bij gekregen; omdat ze het goed doet. Zowel in het College, bij de raad, maar ook benaderbaar voor de mensen.

S: Een goed recept hoef je niet te veranderen!

B: Dur was nog een extra raadsvergadering, Daar hoorde ik dat ze al weer over de huisvesting van de ABG organisatie bezig zijn. Ik dacht dat de Raad van Baal toch duidelijk genoeg was in hun standpunt vorig jaar?!We hadden anders nu met een duur huurgebouw gezeten, waar veel geld in de verbouwing gepompt was en door Corona nagenoeg leeg stond. Neen, dat was echt een geweldig voorstel! Daar motte echt veur doorgestudeerd zijn.

S: En dat wordt nu met een procesvoorstel en een externe begeleider nog eens dunnetjes overgedaan? Het mot geld kosten!

B: Wat is daar het nut van? Witte gij t?

S: Onder het excuus om eea efficiënter te maken (maar tussen jou en mijn: ‘goeiekoper gaat het zo toch niet worden, in tegendeel’) wil grote broer G-R alles naar zich toetrekken, mee maar 1 doel: Fuseren!

B: Dat is en blijft het probleem. Geen gedeeld toekomstperspectief!

S: Ik had verwacht dat Galder, Strijbeek en Chaam zich meer tot Breda aangetrokken zouden voelden, en zich wel zouden laten horen.

B: Maar dat is toch sinds de oprichting al zo.

S: Gilze dreigt al tijden om er anders de ‘stekker’ uit te trekken.

B: Dreigementen, als een klein kind die zun zin niet krijgt. De stekker eruit; daar hebben ze in Gils het lef niet eens voor!! Fijne samenwerking zo!

S: Laten ze ons prachtige gemeentehuis maar is optimaal benutten en kijken hoe het thuiswerken uitpakt, dat is toch een landelijke tendens. 

B: Lijkt mij weer van dat oeverloos gezwets, daar zijn ze wel heel erg goed in !Als Baal zun poot maar stijf houdt en zun gezond verstand gebruikt.

S: Over gezond verstand; de Carnaval motte thuis vieren mee muziek van omroep Baarle of Brabant.

B: Hut voordeel is wel dat ik het sleutelgat nie meer hoef te zoeken mee mun zatte ba… kop, want ik ben toch al binnen. 

S: Allaaf. Thuis un bietje feesten, efkes de gedachten verzette.

B: We vatte dur nog maar een

Gezondheid!

Bertje & Sooi, supporters van BAARLE!