2021-05-31 Bertje & Sooi

Sooi:  Hoi Bertje, hoe is het, al op een terraske gezeten?

Bertje:         Nee Sooi, eerst vond ik het te kou, hoewel er altijd van die bikkels zijn die dan ook op t terras gaan zitten. En van het weekend was hut mij te druk, daarbij moes ik van die van ons schoffele in de tuin. Ge kent da wel.

Sooi:   ja, zwijgt stil.  

Ik heb anders al veul mensen op de terraskes gezien, best een drukte, ze hebben de wind, of lees het weer, inmiddels mee. De zomer is in aantocht! 
En over de wind gesproken, daar is momenteel wel heel erg veul om te doen.

Bertje:         want ook de coalitie is tegen windmolens. In tegenstelling tot wat andere partijen rondbezuinen, zelfs de partij die zo groen is als het gras van mijn buren (en ik kan zeggen, dat staat er altijd verrekte mooi bij)! 

Die partij had de Regionale Energie Strategie sowieso goedgekeurd zonder randvoorwaarden over draagvlak, zoals de andere partijen wilden met moties of amandementen.

Sooi:  En nu verdenken ze de wethouder er van, dat hij en/of de ambtenare informatie achterhouden, terwijl hij zun eige al 2 keer publiekelijk uitgebreid het verantwoord.

Bertje:         Das het gekke van dees tijd. Iemand wordt (vals) beschuldigd en met of zonder wederhoor veroordeeld. Complotdenkers! 
Bij het Songfestival idem dito. Iemand van de Italiaanse delegatie is gebukt bij een tafeltje en met zijn hoofd bekant  tegen de tafel gekome. Daar wordt, misschien voor de grap, van gemaakt dat hij een lijntje coke gesnoven heeft. Dat wordt vervolgens ‘gedeeld’ op social media en binnen de kortste keren is het een feit! De waarheid!!! …of??

De hele Italiaanse delegatie het zun eige vrijwillig laten testen op cocaïne, om nota bene te ‘bewijzen’ dat ze niks gebruikt hebben, en dat dit allemaal onzin is en dat ze dus onschuldig zijn.

Sooi:  eigenlijk toch van de zotte! Mensen worden valselijk beschuldigd en moeten dan bewijzen dat het niet klopt. En sommigen durven zelfs dàn nog te zeggen, ‘waar rook is, is vuur’. Uit verveling, ergernis of wat dan ook en hut wordt allemaal als zoete koek aangenomen.

Bertje:         Het zal je maar gebeuren. Ja, dat is nou wat ze Fake-News noemen. En het barst er van in de wereld van de social media.

Sooi:  Wonderlijk, social media! As ge er over nadenkt is de term A-social Media misschien beter. Het lijkt wel n open riool, goed voor alle onzin, beledigingen en wat voor verwensingen ok. En vaak blijft het ongestraft. 

Schijnbaar staan er ook leuke verhaaltjes op. 

Bertje:         Het is natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd. ‘Ophokplicht’ gehad en allerlei beperkingen. Bijna alles digitaal en dat is niet optimaal. Beperkingen die irritaties opwekken en vervolgens afgereageerd moeten worden.

Sooi:  en dat is zelden op zichzelf, maar meestal op een ander. Zelfs Rafke en Stafke bemoeien dur eigen mee politiek van over de grens en fantaseren dur een eind op los. Stemmingmakerij. Hopelijk dat gezond verstand uiteindelijk prevaleert. Daarbij als wij net als Hertog aan kunnen sluiten bij een al bestaand windpark, dan was dat probleem ok opgelost, dan hedde een kamerbreed akkoord!

Bertje:         Terug naar de politiekers van Nassau. Het college dat tijdens deze beperkingen toch zo goed en kwaad als het gaat de bevolking bij allerlei veranderingen proberen te betrekken. Bij diverse reconstructies van wege bijvoorbeeld. En we horen daar goeie geluiden over. Das wel is anders gewist. Maar goed doen voor iedereen das een utopie, dat bestaat nie!

Sooi: Ik begreep dat enkele inwoners van Ulicoten niet tevreden zijn over de verkeersremmende maatregelen daar.

Bertje: dat kan goed kloppen, want van alle plantenbakken die er geplaatst zijn, zijn er nog maar 2 over. En niemand wit wie het gedaan het of waar ze gebleven zijn.

Sooi: Das echte geldverspilling, het lijkt een herhaling van weleer. Of mot daar ook een ringweg omheen? 

Bertje: Ik denk dat r een vlekje op ouwe glazen bol zit, ik zou m maar is afpoetsen.

Zowel het mobiliteitsplan als het centrumplan zijn grote uitdagingen. Er zijn al inspraakrondes gewist en diverse mensen hebben hun zegje gedaan.

Sooi: als je naar de presentatie kijkt, dan ziet dat er wel gelikt uit. Dis natuurlijk nog maar een impressie, want aanleg en onderhoud zal ook bekeken en berekend worden, het mot wel haalbaar en betaalbaar zijn.

Bertje: Als we dit met Baarle-Hertog kunnen realiseren, dan kom t er verrekte mooi uit te zien.

 ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt Sooi.

Sooi: wat hebbe we toch een mooi durpke! Daar moge we best wel n pint op nemen!

Bertje: allee, vooruit,… nog eentje dan. 

Sooi: Proost!

Bertje & Sooi, supporters van BAARLE!